Доступність посилання

ТОП новини

На «референдумі» у Луганську не вистачає кабінок і людей у комісіях


У Луганську триває «референдум»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

У Луганську триває «референдум»

У Луганську, де у неділю проросійські сепаратисти проводять «референдум» за незалежність «Луганської народної республіки», на деяких дільницях не вистачає кабінок для голосування.

Зокрема, відсутні кабінки для голосування на дільниці у луганській школі №52, де побував кореспондент Радіо Свобода. Бюлетені люди заповнюють на столах. У комісії всього три людини.

Голова комісії відмовилася назвати своє імʼя та прізвище, сказала, що «референдум» триває за планом. «Люди йдуть. Запрошення не роздавали. Була реклама в інтернеті, була реклама по місту, «сарафанне радіо». Явка хороша», – розповіла голова комісії. Яка саме явка на цій дільниці, жінка уточнити не змогла.

Також голова комісії повідомила, що вона не належить до складу комісії, яка формувалася для позачергових виборів президента 25 травня. «Ні, ми не з цієї комісії. У нас є розпорядження народного губернатора Луганщини. Ми працюємо не просто так, ми працюємо під егідою Валерія Болотова», – сказала вона.

Раніше прес-секретар штабу «Армії Південного-Сходу» Василь Нікітін говорив, що на «референудумі» працюватимуть члени комісій, сформованих для президентських виборів. Згідно з законодавством, у складі комісії має бути щонайменше 9 осіб.

Планується, що голосування триватиме до 20:00. Окрім Луганської області, «референдум» триває також на Донеччині. Там учасникам голосування пропонують підтримати незалежність «Донецької народної республіки».
XS
SM
MD
LG