Доступність посилання

ТОП новини

Учасник АТО: це або театральна вистава, або фікція


Під час обговорення плану АТО у начальника міліції не було навіть карти міста – учасник АТО

Антитерористичну операцію не можна проводити тими методами, які застосовуються на сході України, заявив заступник командира батальйону «Азов» Ярослав Гончар. Він брав участь у звільненні маріупольського міськвідділу міліції 9 травня.

«Три тижні ми (спецпідрозділ МВС «Азов» – ред.) перебуваємо на Азовському узбережжі. Люди на вулиці зомбовані російською пропагандою. Вони дійсно відверто вважають, що ми фашисти, хунта. З такими людьми потрібно працювати: говорити, пояснювати. А ось цього ніхто не робить. Весь план дій полягає у тому, щоб набігти ордою і всіх побити», – сказав Гончар.

За його словами, виникає дуже багато питань до організації АТО в Маріуполі.

«Під час обговорення плану АТО у кабінеті начальника міліції, у нього не було навіть карти міста, планів захоплених будинків та оперативної інформації про організаторів нападів на адмінбудівлі», – заявив заступник командира батальйону «Азов».

За його словами, під час операції зі звільнення приміщення міліції у Маріуполі батальйону «Азов» вдалося захопити одного із керівників нападників.

«Нам вдалося схопити одного із організаторів штурму будівлі на прізвисько «Мангуст». Після цього ми передали його бійцям внутрішніх військ. Але як виявилося, у подальшому його відпустили», – зазначив Гончар.

9 травня група сепаратистів, озброєних автоматичною зброєю, напала на міськвідділ міліції у Маріуполі. У будівлі відбувся бій, в якому брали участь підрозділи Нацгвардії, внутрішніх сил, спецпідрозділу МВС «Азов».
За даними департаменту охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації, під час антитерористичної операції в Маріуполі загинули 9 людей, поранені 42.
XS
SM
MD
LG