Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина готова прийняти до складу райони Донецької і Луганської областей – ОДА


Дніпропетровщина готова прийняти до складу райони Донецької та Луганської областей, заявив виконувач обов’язків заступника голови облдержадміністрації Борис Філатов.

За його словами, 11 травня в Донецькій і Луганській областях відбулось територіальне опитування про приєднання до Дніпропетровської області. Якщо його результати будуть імплементовані й, відповідно до чинного законодавства, буде змінений адміністративно-територіальний устрій Донецької і Луганської областей, тоді керівництво Дніпропетровщини буде готове ухвалити рішення та приєднати до Дніпропетровської області частину територій Донеччини та Луганщини, заявив Філатов.

Як зауважив в.о. заступника голови ОДА, на підставі рішення «референдуму» може бути ухвалене відповідне рішення Верховної Ради України про зміну адміністративно-територіального устрою України. Тільки після цього можна буде говорити про те, що ці області будуть приєднані до Дніпропетровської.

«Результати цього референдуму показують політичну волю громадян Донеччини та Луганщини, які втомилися від мародерства, бандитизму, принесених так званими «Донецькою народною республікою» і «Луганською народною республікою». Як тільки Верховна Рада прийме відповідне рішення на підставі волевиявлення виборців цих областей, ми готові будемо прийняти це рішення про зміну адміністративно-територіального устрою цих областей», – зазначив Філатов.

У населених пунктах Донецької та Луганської областей у неділю відбувалось територіальне опитування громадян із питань приєднання до Дніпропетровської області. Загалом працювало понад 40 виборчих дільниць, також діяли пересувні скриньки для голосування.

Проголосувало близько двох мільйонів людей, повідомили Радіо Свобода в комісії з організації заходу.

Водночас у цих областях проросійські сепаратисти провели так званий «референдум» про «незалежність».
XS
SM
MD
LG