Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині не вистачає членів виборчкомів на президентські вибори – КВУ


На Дніпропетровщині не вистачає людей для формування дільничних виборчих комісій, заявив сьогодні виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення ВГО «Комітет виборців України» Станіслав Жолудєв.

За його словами, така ситуація склалась на відміну від попередніх виборчих кампаній, в яких активно були залучені представники бюджетної сфери.

Крім цього, повідомив Жолудєв, виборчі штаби в регіоні мають не всі кандидати на посаду президента, відтак необхідна мінімальна чисельність волонтерів може бути не досягнута.

Також Жолудев розповів, що на Дніпропетровщині станом на 6 травня (останній день формування дільничних виборчих комісій) дільничні комісії сформували лише 9 окружкомів із 17. Створені дільничні комісії встигли провести перші засідання і отримати попередні списки виборців вчасно.

Решта 8 комісій зможуть надати списки виборців дільничним комісіям у найкращому випадку 14 травня, а термін ознайомлення з ними закінчується 19 травня.

«У зв’язку з цим виборцям, у яких виникнуть проблемні питання, доведеться звертатися до реєстру виборців при органах місцевої влади, тобто потерпати від незручностей», – зазначив Жолудєв.

Він додав, що проблема з’явилася з вини кандидатів, адже саме їхні представники й штаби надають членів дільничних виборчих комісій.

Загалом, за даними керівника обласного відділення «Комітету виборців України», на Дніпропетровщині має бути сформовано 1776 дільничних виборчих комісій.

Президентські вибори в Україні призначені на 25 травня.
XS
SM
MD
LG