Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст Юрій Лелявський повернувся до Львова з полону сепаратистів


Юрій Лелявський
Юрій Лелявський
Журналіст Юрій Лелявський сьогодні повернувся додому у Львів. 15 ночей він перебував у полоні у збройних проросійських сепаратистів у Слов’янську Донецької області. Його затримали ввечері 25 квітня, побачивши львівську реєстрацію у паспорті.

За словами Юрія Лелявського, він не мав із собою посвідчення позаштатного кореспондента російського інформагентства «РІА Новості». У Слов’янськ він приїхав писати репортажі і статті для цього агентства і для українського телеканалу «ЗІК», але нічого не встиг зняти.

Журналіста утримували в камері у приміщенні СБУ у Слов’янську, в непристосованих підвалах. Разом із ним перебували інші затримані.

«До мене ставили нормально, навіть, я б сказав, лояльно. Годували, один раз на день виводили на вулицю. Очі замотували скотчем, словом, стандартні методи при затриманні. Але потім дозволили десь на десятий день бути без нього. Інколи чув допити, постріли починались уже вночі. Коли нарешті когось відпускали з полонених, то це було справжнє шоу», – каже журналіст.

Юрій Лелявський відмовився розповідати подробиці, як йому вдалося звільнитись, а відпустили його ще 9 травня.

Слов’янськ є одним із головних осередків збройного проросійського сепаратизму на Сході України.
XS
SM
MD
LG