Доступність посилання

ТОП новини

Легітимність обраного 25 травня президента України буде неповною – спікер Держдуми Росії


Сергій Наришкін
Сергій Наришкін
Ступінь легітимності президента України, якого оберуть на виборах 25 травня, виявиться неповним, але ще сумнішою буде ситуація, якщо вибори не відбудуться, заявив спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін.

В інтерв’ю телеканалу «Россия-24» Наришкін наголосив, що йому важко уявити легітимність виборів в умовах, «по суті, каральної операції стосовно кількох регіонів країни, стосовно двох областей, де проживає близько семи мільйонів громадян цієї країни».

«Мені важко уявити, що такі вибори можуть бути цілком легітимними. Але при цьому очевидно, що непроведення виборів – це ще сумніша ситуація, тому з двох зол треба вибирати менше», – сказав спікер Держдуми.

За його словами, в України ще є можливості для стабілізації обстановки всередині країни шляхом широкого діалогу.

Раніше цього місяця російський президент Володимир Путін заявив, що вибори в Україні є «рухом у правильному напрямку», але вони нічого не вирішать, якщо влада не гарантує дотримання прав усіх українців після голосування.
Він також заявив, що російських військ біля кордону з Україною немає. Натомість українська влада і Захід такі твердження заперечують.
XS
SM
MD
LG