Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов: «Донецьку народну республіку» ніхто не визнає, а її приєднання Росії не потрібне


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Самопроголошену «Донецьку народну республіку» ніхто в світі не визнає, заявив український бізнесмен, власник компанії СКМ Рінат Ахметов.

Він нагадав, що структура економіки регіону – це вугільна промисловість, металургія, енергетика, машинобудування, хімічна промисловість та сільське господарство і всі суміжні підприємства, пов’язані з цими галузями.

Cценарій приєднання самопроголошеної «республіки» не потрібен ані Росії, ані Донбасу. «І від цього не виграє ні Росія, ні Донбас. Ми потрапимо під величезні санкції, і так само ми не зможемо ні продавати, ні виробляти свою продукцію. Це означає економічний спад, безробіття і бідність», – сказав бізнесмен.


Ахметов знову виступив за єдину Україну і назвав децентралізацію влади шляхом внесення змін до Конституції найбільш правильним шляхом вирішення ситуації в Донбасі.

Говорячи про можливий ще один сценарій: залишити все, як є, коли вся влада в Києві, а регіони розвиваються за залишковим принципом, Ахметов сказав: «Цей шлях вичерпав себе, він не має права на майбутнє».

Бізнесмен заявив, що сьогодні в Донбасі оселився страх: і люди закривають магазини, закривають офіси, виїжджають з міста, на вулицях стріляють і вбивають людей.

«Ми живемо в біді. А я хочу, щоб Донбас і кожен житель нашого регіону були щасливими. А що таке щастя? Щастя – це тоді, коли мир над головою», – сказав він, висловивши переконання, що щасливим Донбас може бути лише в єдиній Україні.

Тим часом, у Києві сьогодні почався загальноукраїнський стіл національної єдності з вирішення кризи в країні.
XS
SM
MD
LG