Доступність посилання

ТОП новини

Оголошення Росією військових навчань 25 травня не допоможе стабілізації – МЗС


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Заплановане проведення Росією військових навчань біля українського кордону в день виборів президента 25 травня не сприяє врегулюванню ситуації на сході України. Про це заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Російська сторона, на жаль, як ви бачите, ухвалює рішення, які не сприяють стабілізації ситуації у східних регіонах України. Зокрема, сьогодні було оголошено про проведення військових навчань у день виборів в Україні 25 травня», – заявив Дещиця.

При цьому він нагадав, що Україна виступає за збереження чотирибічного формату переговорів з Європейським союзом, США й Росією для пошуку врегулювання ситуації в Україні.

«Ми не порушуємо питання про розширення женевського формату. Ми за збереження цього формату. Вважаємо його найбільш оптимальним. Вважаємо, що рішення, ухвалені в Женеві, необхідно неухильно виконувати», – сказав Дещиця.

За його словами, українська сторона готова до обговорення питань, які стосуються деескалації ситуації у східних областях України, питання безперешкодного проведення виборів в Україні й до аналізу кроків і закликів, які ухвалили сторони в рамках імплементацій домовленостей, досягнутих під час Женевської зустрічі 17 квітня.
XS
SM
MD
LG