Доступність посилання

ТОП новини

Змінити місце голосування можна до 19 травня – голова ЦВК


Для того, щоб взяти участь у позачергових виборах президента України, виборці, які 25 травня не можуть проголосувати за місцем своєї реєстрації, мають подати заяву з проханням змінити місце голосування.

Як заявив в ефірі Радіо Свобода голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський, до 19 травня необхідно подати таку заяву до будь-якого органу ведення державного реєстру виборців, що розташований на неокупованій території України. Іншої можливості проголосувати на позачергових виборах президента не передбачається.

«Для мешканців Криму достатньо подати лише таку заяву і пред’явити паспорт із зареєстрованим місцем проживання в Криму або в Севастополі. Іншим громадянам України необхідно подавати й інші документи, які обґрунтовують необхідність зміни місця голосування. Це може бути найм житла, постійна робота не за місцем проживання, необхідність догляду за близькими тощо», – сказав голова ЦВК.

Також Охендовський додав, що на сьогодні можливістю змінити місце голосування скористалися більш ніж 1800 громадян, які зареєстровані в Криму і в місті Севастополь. За його словами, ця цифра постійно збільшується, в тому числі і завдяки інформаційній кампанії, яка розпочалася в загальнонаціональних засобах масової інформації.

Загалом на території України вже відкрили і підготували до роботи понад 32 тисячі виборчих дільниць, заявив голова ЦВК.
XS
SM
MD
LG