Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ провела обшук будинку члена Меджлісу за підозрою у тероризмі


Алі Хамзін: «Мій дім і дім Джемілєва обшукало ФСБ Росії»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
Сьогодні в Криму співробітники ФСБ Росії провели обшуки у будинках, пов’язаних з членом Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіним. Обшуки провели за фактичним місцем проживання і місцем реєстрації.

Як повідомив Радіо Свобода член місцевого меджлісу району компактного проживання кримських татар «Васієт» у селі Строганівка Сімферопольського району Едем Мустафаєв, де офіційно зареєстрований Алі Хамзін, у його будинку сьогодні о сьомій ранку представники управління ФСБ Росії в Криму і по Севастополю провели обшук.

«Пред’явили постанову Київського районного суду Сімферополя. Вони протягом двох годин шукали вибухові речовини, зброю, пов’язану з терористичною діяльністю. За їхніми словами, прізвище Хамзіна спливло під час проведення слідчого експерименту», – розповідає Едем Мустафаєв.

Сам Алі Хамзін наразі перебуває у Києві. Як він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, обшук сьогодні проводився і в його власному будинку у Бахчисараї.

«Вони показали синові акт, що я нібито підозрююся у причетності до терористичної організації, – сказав член Меджлісу. – Обшук проводили більше десяти представників ФСБ, пригнали два УРАЛи, співробітників «Беркуту», перекрили дорогу. Налякали родину так, навіть тещі стало погано – вона пережила передінсультний стан».

Алі Хамзін вважає ці підозри абсурдними і не може зрозуміти причин обшуку. «Нібито мою візитівку знайшли в когось з членів «Правого сектору». Сьогодні на 17-ту годину сина викликали до управління ФСБ у Сімферополі», – додав він.

Як раніше повідомляло ІТАР-ТАСС, в Криму було створено структуру Федеральної служби безпеки Росії, яка має відношення до національного антитерористичного комітету.
XS
SM
MD
LG