Доступність посилання

ТОП новини

Перетин російським військом кордону України буде вважатись агресією – МЗС Швеції


Карл Більдт
Карл Більдт
У разі, якщо військова техніка Росії, скупчена поблизу російсько-українського кордону, перетне кордон України, держави Євросоюзу одностайно охарактеризують це як акт агресії. Так міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт прокоментував Радіо Свобода повідомлення про накопичення російської військової техніки у безпосередній близькості до кордону з Україною.

«Якщо зелені танки чи гелікоптери з Росії перетнуть кордон України, то це називатиметься агресією. Це буде трактуватись як акт агресії проти суверенної держави з огляду на міжнародне право. Ми говоримо про це під час дискусій в ЄС», – повідомив Більдт сьогодні в Києві.

Він підтвердив, що ЄС буде готовий вжити санкції проти Росії і в разі, якщо російська сторона спробує зірвати президентські вибори в Україні 25 травня.

Міністр закордонних справ Швеції перебуває у Києві з робочою поїздкою. На переговорах з керівництвом України він обговорив питання, як подолати кризу на сході держави.

Сьогодні керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що Росія готова найближчим часом увести війська в Україну.

За словами Тимчука, російські війська, що перебувають в 100-кілометровій зоні від держкордону з Україною, підтягуються до кордони напроти Луганської області.
XS
SM
MD
LG