Доступність посилання

ТОП новини

Активісти закликають молодь «галасувати» і йти голосувати на вибори


Активісти закликають черкаську молодь «галасувати» і йти голосувати на вибори
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Активісти закликають черкаську молодь «галасувати» і йти голосувати на вибори

Активні черкащини агітують молодь з усієї області обов’язково прийти та проголосувати на виборах президента. Цього тижня на Черкащині розпочалася мобілізаційна кампанія для молодих виборців «Галасуй», що триватиме й увесь наступний тиждень. За цей час активісти у різних куточках області розповідатимуть молоді, чому важливо прийти на вибори 25 травня. До першої подорожі долучилося і Радіо Свобода.

Задум загітувати молодь на периферії голосувати на виборах виник у керівниці Коаліції молодіжних громадських організацій «Молода Черкащина» Вікторії Феофілової. Після оголошення дострокових виборів президента, вона вирішила, що це унікальний шанс, аби підняти політичну свідомість молоді.

«Зараз молодь активно і яскраво проявила себе на подіях Майдану. Але одна справа – столична молодь, інша – у сільській місцевості. Хочеться, щоб зміни прийшли і туди. І тому вирішили зробити автотур по селах і райцентрах, коли б молодь агітувала молодь прийти на вибори», – розповідає вона.

«Галасуй» і голосуй

Мобілізаційна кампанія для молодих виборців «Галасуй» стартувала цього тижня. Оскільки часу для відбору кандидатів-агітаторів було обмаль, до проекту долучилися небайдужі активісти «Молодої Черкащини», їхні друзі та знайомі, розповідає Феофілова. Усі вони пройшли тренінг із комунікації, а також самі розробили ідеї для друкованої продукції. А тепер їздять двома мобільними групами по різних маршрутах, які охоплюють усю Черкаську область.

Одними з перших маршрут у 170 кілометрів здолали активістки Інна Наливайко та Марина Демченко разом із Радіо Свобода. За один день дівчата відвідали аж шість населених пунктів, де на вулицях розвішували по кілька агітплакатів із закликом прийти на вибори та роздавали буклети під назвою «Галасуй».

«Обирали «Галасуй», тому що це означає здіймати галас, говорити щось голосно, кричати. Сподівалися, що люди казатимуть, що ми неправильно написали слово і цим самим звертатимуть увагу на буклет. Оскільки наша цільова аудиторія – це молодь, ми вирішили зробити буклет веселішим і на прикладі супермена показати розпорядок дня, де найголовніше у день виборів – привести друзів на виборчу дільницю», – розповідає Інна Наливайко.

Як люди реагували на агітацію активістів

На дії активістів люди на вулицях реагували по-різному. Частина думала, що їм пропонують політичну агітацію, тож щошвидше прямувала далі. Були люди, які залюбки брали буклети та ще й розказували активістам, чому вони йтимуть на вибори. А от більшість з тих, хто вже відмовляється прийти на виборчі дільниці 25 травня, розчарувалася в усіх політиках, що претендують на пост президента. Однак є молодь, яка не піде голосувати, бо просто-таки не отримала запрошення на вибори.
Дуже порадував Драбів. Дуже привітні люди, дуже активні. Навіть нас агітують поширювати інформацію
Марина Демченко

«Було весело, несподівано в деякій мірі. Тому що кожен населений пункт чимось вирізнився. Золотоноша запам’яталася дуже пасивною молоддю, яка не те, що не хотіла говорити на тему політики, вони просто розверталися і йшли геть. Дуже порадував Драбів. Дуже привітні люди, дуже активні, які хочуть виражати свою громадянську позицію і навіть нас агітують поширювати інформацію», – ділиться враженнями активістка Марина Демченко.

Мобілізаційна кампанія для молодих виборців «Галасуй» у Черкаській області триватиме ще тиждень. За цей час 15 активістів проїдуть майже три тисячі кілометрів та агітуватимуть молодь в усіх райцентрах та великих селах Черкащини обов’язково прийти на виборчі дільниці та виконати свій громадянський обов’язок.
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG