Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відновили стіну Небесної Сотні й «одягли» в синьо-жовте ОДА


Стіна пам'яті Небесної Сотні в Дніпропетровську
Стіна пам'яті Небесної Сотні в Дніпропетровську
Будівлю Дніпропетровської обласної державної адміністрації огорнули кількасотметровим синьо-жовтим полотнищем. Як розповіли у штабі національного захисту Дніпропетровської області, це ініціатива штабу, які фінансово підтримали місцеві бізнесмени.

Синьо-жовтий банер оточує будівлю з трьох сторін.


Крім того, волонтери відновили раніше спаплюжену невідомими стіну пам’яті Небесної сотні неподалік від ОДА. Чорну фарбу, якою був забруднений стенд, відмили, також стіну доповнили фотографіями українських військових, загиблих у ході антитерористичної операції на Сході України.


Люди приносять до імпровізованого пам’ятника живі квіти, запалюють свічки.

Водночас Дніпропетровськ зусиллями самих жителів продовжує вбиратись у синьо-жовті барви: великі, кількаметрові стяги з’являються на житлових будинках та студентських гуртожитках, в синьо-жовте фарбують навіть дерева, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.



П’єдестал на центральній площі Дніпропетровська, де раніше був монумент Леніна, зараз закритий банерами з дівчинкою у вишитій сорочці та написом «Я люблю Україну!».


В ніч з 12 на 13 травня невідомі забруднили чорною фарбою стіну пам’яті Героїв Небесної Сотні в Дніпропетровську. Невідомі не лише спаплюжили малюнки, зроблені дніпропетровцями, а й похвалилися своїми діями в одній з груп антимайданівців у соціальних мережах.

Раніше у Дніпропетровську патріоти започаткували флеш-моб «Встанови прапор України»: ініціатори пропонують охочим встановити синьо-жовтий прапор України в будь-якому місці, де він буде помітним, і викласти фото на на спеціально створеному сайті, позначивши місце на мапі.
XS
SM
MD
LG