Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбулась акція, присвячена проблемі зникнення дітей


В Івано-Франківську кримінальна міліція та «Пласт» у рамках акції «Безпека дітей в руках батьків» вчили останніх, як саме треба дбати про безпеку своїх дітей та користуватися «ідентифікаційними картами дитини». Тамтешні правоохоронці заявляють про зростання кількості випадків зникнення дітей на Івано-Франківщині.

Основна ідея – підвищити обізнаність батьків про безпеку своїх дітей. Бо, за словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області Алли Лемчак, якщо за минулий рік надійшло три звернення про зниклих дітей, то за п’ять місяців цього року – уже 18. Один з хлопчиків до цього часу у розшуку.

Між тим нерідко батьки не можуть одразу надати необхідну інформацію про дитину: від її ваги, прикмет до друзів і зацікавлень.

Під час акції охочим роздавали так звану «ідентифікаційну картку дитини», де батьки зможуть записати особливі прикмети своєї дитини, її паспортні дані, відомості про стан здоров’я, помістити фотографію і відбитки пальців. Разом з картою батьки отримували корисні поради, що робити, якщо дитина зникла, як піклуватися про безпеку дитини.

«Ця картка знаходитиметься тільки у батьків, заповнюється тільки на розсуд батьків, і не потрібно побоюватися, що міліція збирає якийсь банк даних, це у випадку зникнення дитини допоможе у її розшуку», – наголошує Алла Лемчак.



За словами станичного івано-франківського «Пласту» Святослава Феденька, його організація долучається до цієї справи, організовуючи «гуртки за скаутською програмою». «Ми вчимо дітей основам правознавства, як поводити себе у випадках інформаційних погроз в Інтернеті чи зникнення, самообороні», – розповів він.

У 2013 рцоі лише за перші півроку до міліції по всій Україні надійшло 346 заяв про зникнення неповнолітніх.
XS
SM
MD
LG