Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті прийняли присягу бійці батальйону територіальної оборони


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
У гірському селищі Делятин в Івано-Франківській області в неділю відбулося офіційне приведення до присяги особового складу батальйону територіальної оборони при раді оборони області.

Батальйон дислокуватиметься в селищі на базі військової частини. Наразі в ньому вже є 350 бійців, буде 425.

Формування батальйону буде завершено протягом двох-трьох днів, сказав голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Андрій Троценко після прийняття присяги новими бійцями.

Він наголосив, що батальйон формується на добровільних засадах, але оформлення йде як призваних за мобілізацією. «Це дуже важливо, коли людина призивається за мобілізацією, тоді вона отримує максимальний соціальний пакет від держави», – сказав очільник області. Бійці отримуватимуть зарплату військовослужбовця, за ними зберігається середня заробітна плата за основним місцем роботи, є всі пільги після закінчення служби і нема контрактного періоду.

Основне завдання батальйону територіальної оборони, як зазначив Троценко, – «забезпечення правопорядку, недопущення терористичної загрози і диверсійних актів на території області», а в разі явної агресії батальйон буде складовою частиною Збройних сил України.

Формування таких частин вважає вкрай важливою справою віце-прем’єр-міністр Олександр Сич, який узяв участь у церемонії прийняття присяги. «Сама демонстрація того, що ми можемо протиставити російській агресії дисципліноване українське військо, боєздатне українське військо, навчене, яке може відстояти мир і спокій на своїй землі, дуже важлива», – сказав він.

Сич зазначив, що зараз відбувається війна нового формату, так звана гібридна війна, дві складові якої – це терористична діяльність територіальних бригад спецназівців російської держави і інформаційна війна.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр, є завдання від уряду створити батальйони територіальної оборони в усіх областях, «щоб бути готовими чи до повномасштабної війни, чи до ліквідації локальних територіальних актів».

Нині на Сході України триває сепаратистська діяльність незаконних проросійських збройних угруповань «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», визнаних в Україні терористичними організаціями. Росія надає їм щонайширшу інформаційну і, як вважають, і фінансову й організаційну підтримку, зокрема, направленням у регіони заворушень своїх фахівців зі спеціальних і диверсійних операцій. Силові структури України ведуть у регіоні антитерористичну операцію, що триває зі змінним успіхом.
XS
SM
MD
LG