Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: заяву Путіна про відведення військ перевіряють


Володимир Путін
Володимир Путін
В Україні взяли до уваги заяву прес-служби Кремля щодо доручення президента Росії Володимира Путіна міністру оборони повернути війська, що брали участь у навчаннях поблизу кордонів з Україною, до місць постійної дислокації. Як повідомляє Міністерство закордонних справ України, інформація щодо реальних кроків російської сторони у зв’язку з цим перевіряється.

Крім того, у МЗС закликають російську сторону скасувати анонсовані на період з 21 до 25 травня військові навчання ВПС Росії «Авіадартс-2014» в районі міст Ліпецьк, Воронеж і Рязань. Ці навчанняв МЗС називають такими, «що посилюють напругу в період проведення в Україні президентських виборів і не сприяють деескалації ситуації в регіоні».

«Очікуємо від російського керівництва вжиття реальних заходів на виконання Женевських домовленостей від 17 квітня цього року», – додали в МЗС.

Раніше сьогодні прес-служба Кремля повідомила, що російський президент розпорядився повернути до місць постійної дислокації війська, які проводили навчання на кордоні з Україною.

7 травня Путін вже заявляв, що війська від кордону відвели. Водночас НАТО і США вказували, що ознак зменшення російської військової присутності не було.
XS
SM
MD
LG