Доступність посилання

ТОП новини

США занепокоєні концентрацією російських військ на кордоні з Україною – Псакі


США не мають доказів відведення російських військ від кордону з Україною і ця ситуація викликає у них занепокоєння. Про це заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі.

«Ми досі не маємо доказів, що російські війська відведені від кордону з Україною. Я хочу нагадати, що схожі заяви з боку Росії лунали і минулого тижня і ми тоді також не бачили жодних ознак цього. І знову хочу наголосити, що той факт, що Росія концентрує значні військові сили на кордоні з Україною, залишає значне занепокоєння США. Ми не бачимо ніяких змін попри публічні заяви», – говорить Псакі.

Сьогодні генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що Північноатлантичний альянс також не бачить жодних доказів, що Росія почала відводити свої війська від кордону з Україною. Про це заявив і секретар РНБО України Андрій Парубій.

Як повідомила прес-служба Кремля, президент Росії Володимир Путін дав команду міністрові оборони Сергію Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях у Ростовській, Бєлгородській і Брянській областях, до місць постійної дислокації. Заяви про відведення військ від кордону з Україною систематично лунають з вуст вищого керівництва Росії.
XS
SM
MD
LG