Доступність посилання

ТОП новини

Рада гарантувала мобілізованим збереження робочого місця і зарплату


Верховна Рада закріпила за військовослужбовцями, які призиваються на військову службу під час мобілізації, право на збереження робочого місця, посади й зарплати.

За ухвалення законопроекту, яким Верховна Рада України внесла зміни до законодавства щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації, в цілому проголосували 250 депутатів за мінімально необхідних 226.

«Закон спрямований на удосконалення системи проведення мобілізації, підвищення обороноздатності Збройних сил України, інших військових формувань, а також удосконалення окремих норм щодо соціальних гарантій особам, призваним на військову службу у зв’язку з мобілізацією», – йдеться у супровідних документах до закону.

Відповідно до закону, на час особливого періоду зупиняється дія будь-яких нормативно-правових актів, які передбачають скорочення чисельності, обмеження комплектування або фінансування Збройних сил України, інших військових формувань або правоохоронних органів спеціального призначення.

Народний депутат фракції УДАР Оксана Продан наголосила, що цим законом врегульовано питання виплати заробітної плати мобілізованим.

«Передбачається, що платити заробітну плату мобілізованим буде держава, буде компенсувати», – сказала вона, наголосивши, що ухваливши цей закон парламент позбавить підприємців необхідності виплачувати зарплату мобілізованим.

Цей закон парламенту вдалося ухвалити з третьої спроби.
XS
SM
MD
LG