Доступність посилання

ТОП новини

Організації Майдану прийшли до ГПУ з вимогою заборонити Компартію


Майданівці звернулися до Генпрокуратури, щоб в Україні заборонили Комуністичну партію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Громадські об’єднання Майдану подали до Генеральної прокуратури звернення з проханням перевірити законність існування Комуністичної партії України.

Ініціаторами звернення виступили громадські організації «Коло народної довіри», «Автомайдан-Київ» і «Люстраційний комітет Майдану».

«Ми вважаємо, що Комуністична партія незаконно діє на території України, оскільки в 1991 році Президія Верховної ради України заборонила її діяльність... Вважаємо, що партія відновила свою діяльність незаконно. Крім того, Комуністична партія є антидержавною і їх дії сьогодні посягають на територіальну цілісність України», – пояснила юрист-волонтер громадської організації «Коло народної довіри» Ганна Маляр.

У зверненні до прокуратури активісти зазначили, що Комуністична партія України своєю діяльністю підриває безпеку держави, розпалює міжетнічну ворожнечу і є «правонаступником КПРС, що нормативно підтверджено у загальних положення Статуту Компартії».

У прокуратурі «Звернення громадськості» мають розглянути протягом 30 робочих днів.

Напередодні в. о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до міністра юстиції з листом, в якому просить Мін’юст вивчити питання причетності КПУ до дій, спрямованих на порушення суверенітету та територіальної цілісності країни, а також до практичної підтримки російських спецслужб на півдні та сході. За результатами перевірки Турчинов закликає «вжити без зволікань у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії України».

Мін’юст, зі свого боку, звернувся до Генпрокуратури і СБУ з приводу розслідування діяльності КПУ.
XS
SM
MD
LG