Доступність посилання

ТОП новини

Петиція про визнання Росії спонсором тероризму зібрала понад 100 тисяч підписів


Петицію, в якій міститься прохання до адміністрації президента США визнати Росію спонсором тероризму, підписало вже більше 100 тисяч осіб.

Про це повідомляється на сайті Білого дому. Для того, щоб адміністрація розглянула звернення воно мало зібрати 100 тисяч підписів до 23 травня 2014 року.

Досягнення необхідної кількості підписів ще не означає автоматичного визнання Росії спонсором тероризму. Тепер адміністрація Обами має дати офіційну відповідь на документ. Утім, це жодним чином не зобов'язує її ухвалювати рішення відповідно до змісту цієї петиції. Як повідомили поінформовані джерела, щонайменше, «адміністрація Білого дому може зробити заяву, що така реакція громадянського суспільства свідчить про реальний стан речей».

Як зазначається, штат Білого дому петицію перегляне та надішле до відповідних фахівців в уряді. А ті вже дадуть офіційну відповідь, яка буде розміщена на веб-сайті Білого дому та надіслана на електронну пошту усіх підписантів.

На думку авторів петиції, Росія веде проти України неоголошену війну, засновану на проведенні таємних операцій, які можуть класифікуватися як «міжнародний тероризм».

«Зокрема, озброєні бойовики з Росії, що діють приховано, намагаються впливати на політику українського уряду шляхом залякування чи примусу. Вони також намагаються вплинути на поведінку уряду шляхом убивств і викрадень, займаючи силою урядові будівлі, поліцейські дільниці і військові бази України. Ця діяльність проводиться у великих масштабах і протягом тривалого періоду часу, незважаючи на засудження з боку США, G-7, НАТО, ЄС та ООН», – йдеться в петиції.

Право звертатися до уряду шляхом петицій закріплено в першій поправці до Конституції США. А у 2011 році була створена платформа «Ми, народ» (We the People), яка дозволяє це робити в електронному вигляді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG