Доступність посилання

ТОП новини

Рахунки газети «Вести» закрили через фінансові зловживання – Сюмар


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар
Банківські рахунки газети «Вести» закрили за фінансові зловживання. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар.

У відповідь на заяву головного редактора газети «Вести» про те, що закриття рахунків видання є утиском свободи слова, Сюмар зазначила: «Якщо сама газета не закривається – до чого питання про свободу слова?»

«Гроші надходили фактично від структур Сергія Курченка, рахунки якого заблоковані в усьому світі. Треба з’ясувати походження цих коштів і яким чином фінансувалася так звана безкоштовна газета «Вести». Тож це справа, яка не стосується свободи слова, а стосується безпосередньо розслідування фінансових зловживань», – заявила Сюмар.

За її словами, крім того, податкова міліція з’ясувала, що видання приховувало податки на суму більше 17 мільйонів гривень.

Близько півтора десятка співробітників правоохоронних органів сьогодні зранку заблокували приміщення редакції «Вести» разом із працівниками. Головний редактор видання Ігор Гужва в коментарі Радіо Свобода назвав такі дії силовиків «політичним наїздом» на засіб масової інформації і відкинув будь-які припущення щодо фінансових зловживань.

Натомість у Міндоходів заявили, що в цій справі немає політики, триває розслідування відмивання коштів.
XS
SM
MD
LG