Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ відкрила провадження щодо Лавриновича і Лукаш


Олена Лукаш, Олександр Лавринович
Олена Лукаш, Олександр Лавринович
Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

Як повідомили у прес-службі ГПУ, генпрокуратура 20 травня зареєструвала кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, і частиною 2 статті 366 – службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

«За результатами перевірки використання Міністерством юстиції України бюджетних коштів на залучення іноземних компаній у справі «Тимошенко проти України», що перебувала на розгляді Європейського суду з прав людини, встановлено, що послуги цієї юридичної компанії у 2012 році коштували 95 тисяч гривень, а у 2013 році згадувані особи на ці ж послуги витратили з Державного бюджету 8,6 мільйона гривень», – заявили в ГПУ.

Крім цього, додали в прокуратурі, Лукаш при звільненні з посади привласнила документи щодо проведення вказаної закупівлі.

Наразі триває досудове слідство.
XS
SM
MD
LG