Доступність посилання

ТОП новини

Головний редактор про блокування «Вестей»: це «політичний наїзд»


Видання «Вести» разом із працівниками заблокували через фінансові проблеми
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00
Головний редактор видання «Вести» Ігор Гужва в коментарі Радіо Свобода, назвав блокування редакції з боку силовиків «класичним політичним наїздом» на ЗМІ.

Він також відкидає будь-які припущення щодо фінансових зловживань.

«Ми абсолютно «біла» компанія. Ми можемо показати і підтвердити рух коштів, що відбувався на наших рахунках, і тому ми абсолютно впевнені в тому, що ніяких до нас претензій по суті по нашій політиці в сфері оподаткування і фінансів бути не може», – заявив Ігор Гужва.

За даними Міндоходів, рахунки ТОВ «Вести Мас-Медіа» заблокували в рамках розслідування справи про відмивання коштів. Сьогодні вранці близько півтора десятка співробітників правоохоронних органів заблокували приміщення редакції «Вести» у Києві разом із працівниками.

Про те, що про утиски свободи слова не йдеться, в ефірі Радіо Свобода заявила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар.

«Гроші надходили фактично від структур Сергія Курченка, рахунки якого заблоковані в усьому світі. Треба з’ясувати походження цих коштів і яким чином фінансувалася так звана безкоштовна газета «Вести». Тож це справа, яка не стосується свободи слова, а стосується безпосередньо розслідування фінансових зловживань», – заявила Сюмар.

За її словами, крім того, податкова міліція з’ясувала, що видання приховувало податки на суму більше 17 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG