Доступність посилання

ТОП новини

Обміну затриманими не буде, якщо росіяни виявляться бойовиками – Сюмар


Український кінорежисер Олег Сенцов, затриманий ФСБ Росії в Сімферополі 11 травня 2014 року
Український кінорежисер Олег Сенцов, затриманий ФСБ Росії в Сімферополі 11 травня 2014 року
Якщо в результаті розслідування Служби безпеки України підтвердиться, що журналісти каналу LifeNews, затримані українськими військовими, співпрацювали з терористами, обміну заручниками з російською стороною не відбудеться. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар.

За словами Сюмар, СБУ продовжує слідство для виявлення обставин, за яких двоє журналістів були затримані з готовим до стрільби ПЗРК – переносним зенітно-ракетним комплексом – у багажнику.

«Якщо журналісти не причетні до бойових дій, то, очевидно, ми можемо говорити про обмін заручниками, тому що українські журналісти, кінорежисери теж перебувають у полоні у ворожої сторони. Але для такого обміну потрібно зрозуміти, що це за люди і що вони тут робили, тому що обмін терористами – це зовсім інша історія», – зауважує Сюмар.

За її словами, в цій ситуації принциповим стає якнайскоріше надати відповідь на питання, чи були затримані бойовиками, які працювали під прикриттям журналістів, чи це були журналісти, які надавали бойовикам інформаційний супровід.

Росія, в свою чергу, заявляє про те, що затриманий ФСБ український кінорежисер Олег Сенцов підозрюється в організації терористичних актів.

«Для будь-яких подальших дій необхідно дочекатися результатів розслідування», – наголошує Сюмар.

Журналісти LifeNews Олег Сидякін та Марат Сайченко були затримані українськими військовими 18 травня в результаті спецоперації під Краматорськом Донецької області і наразі перебувають під слідством.
XS
SM
MD
LG