Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: події під Волновахою – це теракт


Наливайченко: розстріл наших військових ‒ це терористичний акт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:28 0:00
Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав терористичним актом події під Волновахою Донецької області, де загинули 16 військовослужбовців.

«Розстріл наших військових, який стався поблизу Волновахи, це є терористичний акт, це є зухвалий розстріл українських військових, які перебували на своїй землі, відповідно діяли з місцевим населенням», – наголосив він.

Наливайченко наголосив, що ці військовослужбовці не мали безпосередньо антитерористичних завдань, а просто забезпечували охорону блокпосту.

При цьому бойовики, які вели розстріл, як і раніше в аналогічних ситуаціях, прикривалися мирними жителями, додав він.

Водночас, за словами Наливайченка, у день виборів жодних військових операцій проводитись не буде, а вже після виборів ці люди будуть затримані або знешкоджені.

Наливайчеко категорично не погодився з припущеннями, що військовослужбовці могли загинути через службову недбалість. «Це терористичний акт… Саме така кваліфікація. Усе інше – це використання пропаганди, ще й проти тих людей, яких розстріляли терористи», – наголосив він.

Вранці 22 травня у Волноваському районі група озброєних бойовиків вчинила напад на блокпост українських військовослужбовців. За даними Міноборони, «терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь із стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України». За офіційними даними, загинули 16 військовослужбовців.
XS
SM
MD
LG