Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пройшов «марш героїв» із портретами героїв Небесної сотні


У Дніпропетровську вшанували героїв Небесної сотні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00
У Дніпропетровську сьогодні ввечері десятки жителів з портретами героїв Небесної сотні пройшли вулицями міста «маршем героїв», організованим місцевим осередком ВО «Свобода».

Урочистій ході передував мітинг біля місця поховання бійців УНР на Жовтневій площі. Панахиду за загиблими спільно відслужили священики УПЦ Київського патріархату на УАПЦ.

Поряд з меморіальною плитою, яка свідчить, що на цьому місці під час визвольних змагань 1918–1919 років полягли українські патріоти, люди розклали фотографії героїв новітньої доби – Небесної сотні – й запалили лампадки.

За словами організаторів, таким чином учасники заходу віддають шану не тільки лицарям Київської Русі, козакам гетьманської доби, січовим стрільцям, воякам армії УНР і УПА та діячам ОУН, а й героям сучасного періоду визвольних змагань за волю України.

«Кожного року в останню неділю травня в Україні святкують День героїв. Це щорічне свято, коли ми повинні вшановувати тих, хто боровся за Україну, хто віддав своє життя за сім’ю, за Батьківщину, за українців. Ми поминаємо всіх, від князя Святослава до Богдана Хмельницького, від Мазепи до Коновальця, від Шухевича і Бандери до Нігояна та наших хлопців – військових, що нині загинули, захищаючи країну від терористів», – сказав голова міської організації партії ВО «Свобода», один із організаторів заходу Кирило Дороленко.

Крокуючи центром Дніпропетровська до алеї Небесної сотні біля Дніпропетровської облдержадміністрації, учасники ходи скандували «Герої не вмирають, вмирають вороги», «Слава Україні! Героям слава!», а також співали патріотичних пісень.

На всьому шляху їх супроводжувала міліція.
XS
SM
MD
LG