Доступність посилання

ТОП новини

США вітають заяву Росії про визнання виборів в Україні й закликають вплинути на сепаратистів


Сполучені Штати Америки вітають визнання Росією президентських виборів в Україні і їхніх результатів, заявила сьогодні речниця Державного департаменту США Марі Гарф.

Водночас, наголосила вона, Вашингтон закликає Росію використати її вплив на сепаратистів на Сході України, щоб домогтися від них припинення насильства і складення зброї.

У Держдепартаменті звернули увагу, що з наближенням виборів 25 травня переважна частина України готова до них, а там, де це викликає труднощі, влада робить усе можливе, щоб усе ж дати людям можливість проголосувати.

Сьогодні в Росії президент Володимир Путін, серед іншого, заявляв, що його влада «з повагою поставиться до вибору українського народу» і співпрацюватиме з новообраними владними структурами. При цьому він знову заявляв, що «легітимним президентом України», на його думку, залишається Віктор Янукович.

У частині Донецької й Луганської областей, які фактично контролюють збройні проросійські сепаратисти, вони перешкоджають роботі виборчих комісій у намаганні зірвати вибори президента на підконтрольним їм територіях.
XS
SM
MD
LG