Доступність посилання

ТОП новини

Загиблий італійський журналіст: на Донбасі, попри страх, зростає обурення


Італійський журналіст Андреа Роккеллі (праворуч) та російський правозахисник Андрій Миронов, загиблі під Слов’янськом
Італійський журналіст Андреа Роккеллі (праворуч) та російський правозахисник Андрій Миронов, загиблі під Слов’янськом
Серед пересічних жителів Донбасу зростає обурення через ізоляцію їхнього краю, але все ще сильний страх перед озброєними особами.

Про це у надісланому 24 травня на Радіо Свобода листі написав 30-річний журналіст Андреа Роккеллі, який у своїх фотороботах особливу увагу приділяв поневірянням мирних жителів. За кілька годин до своєї смерті він пропонував Радіо Свобода низку репортажів з Донбасу.

«Я перебуваю у Слов’янську разом із колишнім дисидентом (радянських часів) Андрієм Мироновим, документуючи щоденне життя пересічних людей, що потерпають від насильства. Громадяни усвідомлюють хиткість ізоляції та сепаратизму, які війна вносить у їхнє життя. У банках проблеми з операціями і видачею готівки. Дедалі більше чути голоси обурення, але все ще дуже багато страху», – написав Радіо Свобода італійський журналіст із Донбасу.

Андреа Роккеллі повідомив, що як фотограф особливо цікавиться тим, як родини на Донбасі переховуються від нападів у саморобних бомбосховищах, на які перетворюють свої погреби.

«Ми записали цікаве інтерв’ю з чеченськими біженцями, які збудували мирне життя у Слов’янську після першої чеченської війни, а тепер опинилися на лінії вогню між позиціями повстанців та українськими силами», – повідомив журналіст незадовго до своєї смерті.

Як повідомляло Радіо Свобода, під Слов’янськом на Донеччині загинув італійський журналіст Андреа Роккеллі та його перекладач, російський правозахисник Андрій Миронов.

Про смерть журналіста у своєму твіттері повідомили представники самопроголошеної «Донецької народної республіки», згодом це підтвердило Міністерство закордонних справ Італії.

Як розповів газеті Le Monde французький журналіст Вільям Роґлон, група журналістів з водієм у суботу ввечері потрапила під мінометний обстріл у селі Андріївка Донецької області. Роґлона поранено в ноги від вибуху міни.

Андрій Миронов, який загинув разом з Андреа Роккеллі, належав до російської правозахисної організації «Меморіал», а в 1990-х роках працював у Чечні.

Це перший випадок загибелі журналіста від початку збройного конфлікту на Сході України.
XS
SM
MD
LG