Доступність посилання

ТОП новини

Кримські татари організовано проголосували на Херсонщині


Десятки кримських татар організовано прибули на Херсонщину, щоб проголосувати на виборах президента України. Про це повідомляє сайт «Крим. Реалії».

Ці люди дісталися до місця голосування в селищі Новоолексіївка на Херсонщині колоною з приблизно двох десятків автомашин. Серед активних громадян була і молодь, і люди старшого віку.

«Не всі можуть дозволити собі приїхати сюди. Хтось не має фінансової можливості, хтось побоюється переслідувань у Криму через свої політичні погляди», – розповіла учасниця голосування Ніяра Абдуллаєва.

25 травня зранку кримські татари від будівлі Меджлісу рушили до кордону між півостровом і Херсонщиною. На території Криму вони намагалися не привертати уваги російських спецслужб, а на контрольованій українською владою землі сформували спільну колону.

У Новоолексіївці представники місцевої влади і Меджлісу вручили активістам українські і кримськотатарські прапори. На шляху до виборчих дільниць місцеві жителі вітали кримчан сигналами своїх машин і вигуками «Слава Україні!»

В окупованому Росією Криму тисячі громадян України не мають можливості проголосувати на дострокових виборах президента.
XS
SM
MD
LG