Доступність посилання

ТОП новини

Я не помітив жодних суттєвих порушень під час проведення виборів – посол США


Посол США про вибори: я не помітив порушень
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відвідав одну з дільниць Подільського району в якості міжнародного спостерігача. Спершу він поспілкувався з головою виборчої комісії. Посол цікавився, чи відбуваються якісь суттєві порушення і скільки часу доводиться чекати виборцям, перш ніж вдасться проголосувати. Окрім того, розпитував, чи усі партії надали своїх спостерігачів.

Спілкуючись із пресою, посол Джеффрі Пайєтт наголосив, що вражений одностайним прагненням українців проголосувати та обрати своїх лідерів. За його словами, він встиг об'їхати щонайменше десять виборчих дільниць по Україні.

«Я відвідав виборчі дільниці в Києві, за Києвом, а також у сільській місцевості. Я не помітив жодних суттєвих порушень чи проблем. Звичайно, ми чекатимемо на об'єктивний висновок спостерігачів від ОБСЄ, які працюють по всій країні. Але очевидно, що сьогодні ми побачили прагнення українців висловити свою волю та скористатися демократичним правом вибору», – прокоментував Джеффрі Пайєтт.

Посол також засудив технічні перешкоди та акти насильства, які чинять сепаратисти на Сході України з метою зірвати вибори.

«Там чинять перешкоди тому, аби люди, які проживають на Сході України, мали можливість проголосувати і виразити свою волю, як це робить решта країни. Тому я вдягнув сьогодні краватку із кольорами футбольного клубу «Шартар», аби підтримати тих людей, які пішли на виборчі дільниці попри усі залякування», – додав посол.

Джеффрі Пайєтт наголосив, що Америка розглядає Україну як стратегічного партнера і цінує співпрацю двох країн.
XS
SM
MD
LG