Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала угруповання, яке намагалося зламати сервер ЦВК


Співробітники СБУ сьогодні виявили і попередили низку хакерських атак на інформаційну систему ЦВК, зокрема систему «Вибори», затримавши групу осіб, які намагалися вивезти її з ладу. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник голови СБУ Віктор Ягун.

«У Києві затримано групу хакерів, які намагалися вивести з ладу веб-ресурси ЦВК і поставити таким чином під сумнів результати виборів», – сказав Ягун.

За його словами, один із затриманих вже надав покази. Крім того, у членів угруповання було вилучено сучасну техніку іноземного виробництва.

«Це специфічне обладнання, яке не завжди використовується офісними робітниками. Воно було замовлено саме під ці заходи», – сказав заступник голови СБУ, зауваживши, що співробітники спецслужби певний час вели стеження за цим угрупованням і прийняли рішення затримати його через те, що хакери розпочали активні дії перед виборами.

При цьому Ягун зазначив, що СБУ спільно з Держспецзв`язком успішно вживає заходів із запобігання DDoS-атак на державні інформаційні ресурси.
XS
SM
MD
LG