Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано керівника загону бойовиків Краматорська


Проросійський бойовик у Краматорську, 18 травня 2014 року
Проросійський бойовик у Краматорську, 18 травня 2014 року
Служба безпеки України заявляє про затримання одного з керівників сепаратистів у Краматорську Івана Лисенка, відомого під прізвиськом «Псих». Як йдеться в повідомленні на сайті СБУ, Лисенка затримали 27 травня під час спроби виїзду до Росії.

«Лисенко організував і озброїв групу із 40 бойовиків для терористичної діяльності та дестабілізації ситуації в місті. Затриманий визнав, що підпорядковувався призначеному громадянином Росії Гіркіним (прізвисько «Стрєлок»), так званому військовому коменданту Краматорська (прізвисько «Терець»), який прибув з території АР Крим», – йдеться в повідомленні.

«У складі терористичної групи Лисенко тероризував місцеве населення, брав активну участь у диверсійних актах на території Донецької області. Зокрема у середині квітня Лисенко з іншими бойовиками намагався захопити військовий аеродром Краматорська, вчиняючи озброєний напад на пости українських військових. Брав участь у розробці та організації захоплень військових части, розташованих у Донецьку», – додали у відомстві.

Крім того, за даними СБУ, 23 квітня угруповання Лисенка штурмувало Краматорську райдержадміністрацію, застосовуючи вогнепальну зброю проти людей, які охороняли будівлю.

Також, як повідомили в СБУ, він разом із іншими найманцями виконував доручення Гіркіна з викрадення людей. Зокрема він причетний до насильницького захоплення директора тролейбусного депо Краматорська, місце перебування якого досі невідоме, кажуть у спецслужбі.

У затриманого вилучили боєприпаси і флеш-носій з інформацією про проукраїнських активістів з Донеччини, «яких він, за дорученням ватажків терористів, залякував», повідомили в СБУ.

Наразі стосовно затриманого здійснюються слідчі дії.
XS
SM
MD
LG