Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК має обробити дані одного округу для отримання попередніх результатів виборів


Михайло Охендовський
Михайло Охендовський
Центральній виборчій комісії залишилося обробити результати голосування одного округу для підрахунку 100% електронних протоколів на позачергових виборах президента. Про це повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, ЦВК завершила прийом електронних протоколів від окружкомів.
«Ми отримали всі 100% електронних протоколів... Більше надходжень даних у систему електронним шляхом ми не очікуємо», – сказав він.

Водночас підраховані на даний час 99,49% електронних протоколів.

Як заявив Охендовський, для попереднього оголошення електронного підрахунку голосів ЦВК залишилося ввести в ручному режимі дані округу №60 (центр у Мар’їнці Донецької області). Цей округ не мав можливості передати ЦВК дані електронним шляхом.

Разом з тим, Охендовський не зміг спрогнозувати, коли саме результати голосування цього округу будуть оброблені.

«Сьогодні ЦВК планує ввести до системи "Вибори" результати підрахунку голосів дільниць виборчого округу № 60 Донецької області. Це буде робитись у ЦВК вручну. Після того, як цей процес буде завершений, ми будемо готові назвати результати попереднього стовідсоткового підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях», – сказав Охендовський.

За попередніми даними, на виборах президента за Петра Порошенка проголосували 54,7% виборців. Друге місце посіла Юлія Тимошенко із 12,81% голосів.

Тим часом, спікер парламенту, в.о. президента Олександр Турчинов сьогодні на засіданні парламенту привітав Порошенка з перемогою на виборах.
XS
SM
MD
LG