Доступність посилання

ТОП новини

НАТО закликає Росію повернути Крим Україні – Расмуссен


Андерс Фог Расмуссен
Андерс Фог Расмуссен
НАТО вважає Крим територією України і вимагає від Росії повернути його до складу України. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

«Анексія Криму Російською Федерацією є незаконною. Ми продовжуємо вважати Крим частиною України. І ми закликаємо Росію повернути Крим Україні», – сказав Расмуссен у відповідь на запитання журналіста про те, чи «Крим було втрачено остаточно».

Виступаючи в Брюсселі напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО та комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, генеральній секретар НАТО заявив, що альянс чекає від Москви конкретних кроків щодо деескалації ситуації навколо України.

Ці кроки, за його словами, передбачають відведення військ від кордонів України. Расмуссен зазначив, що цей процес уже розпочався, але кількість російських військ вздовж українського кордону продовжує сягати «десятків тисяч» військових.

Також НАТО вимагає від Росії припинення підтримки «озброєних банд» сепаратистів, які «захоплюють адміністративні будівлі та беруть в заручники представників ОБСЄ». Третьою вимогою до Росії щодо деескалації ситуації в Україні є «поважати свої міжнародні зобовʼязання».
XS
SM
MD
LG