Доступність посилання

ТОП новини

До будинку Царьова під Дніпропетровськом почали заселяти біженців з Донбасу – Автомайдан


Олег Царьов
Олег Царьов
До будинку Олега Царьова під Дніпропетровськом, в селищі Старі Кодаки, почали заселяти біженців з Донбасу: сьогодні до гостьового будиночку на території садиби вселилась перша родина. Про це Радіо Свобода у вівторок розповів представник дніпропетровського Автомайдану Тарас Здреник.

За його словами, про заселення будинку біженцями попередили представників Олега Царьова, зокрема, його юристів, а також дружину. Планують, що в самому будинку зможуть розміститись 7 родин біженців, крім того, на території садиби хочуть поставити намети для проживання ще кількох.

«Аби не було мародерства, ми запросили представників Царьова та співробітників міліції, аби вони вивезли з будинку всі речі, зокрема, цінні та особисті. Ми зідзвонились з дружиною Царьова, пояснили ситуацію, зустріли розуміння, вона не проти. Для них це теж важливо: якщо в цьому будинку будуть жити біженці, будинок буде збережений. А так є вірогідність, що його знову спробують спалити», – розповів Здреник.

За його даними, вивезення речей родини Царьова з обійстя відбувається за присутності міліції та представників Царьова – начальника охорони, юриста, адвоката, домробітниць.

Водночас в. о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook написав, що приміщення Царьова «готові до прийому громадян».

«Міліція вивезла гладкоствольну зброю, прилад для безшумної стрільби, кортики та шаблі. Охорона не перешкоджає», – йдеться у повідомленні Філатова.

21 травня вночі невідомі особи проникли на територію помешкання депутата Верховної Ради Олега Царьова у селі Старі Кодаки під Дніпропетровськом і підпалили підвальний гараж та автомобіль. У результаті підпалу автомобіль та приміщення загальною площею 25 квадратних метрів згоріли повністю. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

У вівторок Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олега Царьова. За таке рішення на засіданні проголосували 235 парламентарів.
XS
SM
MD
LG