Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко каже, що запропонує широку амністію


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко під час своєї інавгурації на посаду глави держави представить мирний план врегулювання ситуації в Україні, а також запропонує широку амністію. Про це він сказав сьогодні за результатами свого візиту до Варшави.

Порошенко зауважив, що сьогодні він веде перемовини з країнами ЄС, Канадою і США щодо розробки цього плану. «Сьогодні ми продовжили обговорення деталей мирного плану, і я, як український президент, буду мати можливість презентувати цей план Україні під час інавгурації», – сказав Порошенко.

Він відмовився говорити про деталі цього плану, в тому числі про те, чи передбачатиме він запровадження воєнного стану, пославшись на те, що робота над цим планом ще триває і за його прогнозом завершиться у п’ятницю в Нормандії, де Порошенко матиме чергові зустрічі з керівництвом провідних країн світу.

Водночас Порошенко зауважив, що його план мирного врегулювання передбачатиме децентралізацію України, при чому йдеться про децентралізацію країни за польською моделлю: «(Вона) передає реальні владні повноваження на місця і це буде дуже актуально для наших колег зі сходу – Донецька і Луганська».

Також, за словами Порошенка, пропонується запровадити широкомасштабну амністію і низку інших заходів, які дадуть змогу започаткувати і гарантувати мирний процес.

Він також нагадав, що сьогодні під час зустрічі з президентом США Бараком Обамою вони домовились про поглиблення військового співробітництва та надання Сполученими Штатами Америки українській стороні нелетальної військової допомоги.

Інавгурація Порошенка запланована на 7 червня.
XS
SM
MD
LG