Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко й Оробець вирішили залишитися в парламенті і не йти в Київраду


Леся Оробець
Леся Оробець
Народні депутати Олег Ляшко і Леся Оробець не працюватимуть у новообраній Київраді. На сьогоднішньому засіданні Київської міської територіальної виборчої комісії зачитали їхні заяви про складання мандатів депутатів Київради з проханням зареєструвати замість них наступного кандидата у списку відповідної партії, що йшов на вибори по одномандатному округу.

Також розглянули заяву Юрія Левченка від «Свободи» із проханням зареєструвати замість нього наступного у партійному списку кандидата, оскільки він переміг у мажоритарному окрузі, але при цьому балотувався і по одномандатному.

Крім того, члени комісії вирішили дочекатися, коли Верховна Рада на засіданні завтра вранці проголосує за складання Кличком депутатського мандата і перед засіданням Київради, що призначене на 11:30 четверга, зареєструє його.

Загалом на сьогоднішньому засіданні тервиборчкому зареєстрували 117 депутатів новообраної Київради.

Не зареєстровані наразі залишаються Володимир Бондаренко від партії «Батьківщина», оскільки комісія не отримала від нього відповідну заяву, а також двоє депутатів у мажоритарних округах № 13 та 37. Тут в одному випадку щодо результатів виборів триває суд, а в іншому – переможець виборів не надав заяву до тервиборчкому про згоду працювати в Київраді.

Київська міська рада має намір провести своє перше засідання в новому складі 5 червня.
XS
SM
MD
LG