Доступність посилання

ТОП новини

Посол України повернувся до Вірменії


Іван Кухта
Іван Кухта
Посол України у Вірменії повернувся до Єревана через понад два місяці після того, як його відкликали до Києва на знак протесту проти позитивної реакції Вірменії на так званий «референдум» у Криму, який призвів до його анексії Росією.

Представник українського посольства у Вірменії сьогодні повідомив, що Іван Кухта повернувся до Єревана у неділю.

Українська влада відкликала Кухту 21 березня, через два дні після того, як вірменський президент Серж Сарґсян назвав «референдум» «ще одним прикладом реалізації права народу на самовизначення». Сарґсян сказав про це в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним.

Згодом Вірменія приєдналася до Росії і ще низки держав, які проголосували проти проукраїнської резолюції, яку ухвалила Генеральна асамблея ООН 27 березня.

Водночас 29 травня заступник міністра закордонних справ Вірменії заявив, що голос Єревана означав не підтримку дій Росії з анексії Криму, а підтримку «права народу на самовизначення».

Перед цим президент Вірменії привітав з обранням главою Української держави Петра Порошенка і висловив сподівання на продовження і поглиблення взаємних відносин країн.
XS
SM
MD
LG