Доступність посилання

ТОП новини

Нацгвардія закликає новообраного президента запровадити на Донбасі надзвичайний стан


Бійці Національної гвардії України
Бійці Національної гвардії України
Громадський штаб Національної гвардії України вимагає від новообраного президента запровадити надзвичайний стан на сході, посилити прикордонні війська частинами Збройних сил і закрити кордон із Росією. Вимоги оприлюднив сьогодні у Києві начальник громадського штабу Нацгвардії Володимир Волков.

Гвардійці також пропонують керівникам держави розгорнути широкомасштабну військову операцію на Донеччині і Луганщині з використанням армії, Національної гвардії і народного ополчення для знищення бойовиків.

«Ми пропонуємо уточнення щодо антитерористичної операції: змінити назву на широкомасштабну військову операцію. Це змусить наших діячів визнати, що ми перебуваємо у стані війни, і визначити, що у нас є ворог. І тоді у дію вступають військові закони, за якими буде проведена широкомасштабна операція, яка не може тягнутись роками і яка має завершитись у встановлений термін», – зазначив Волков.

Гвардійці також вимагають притягнути до відповідальності, згідно з законами військового часу, посадовців, винних, як ідеться у вимогах, у злочинній бездіяльності, саботажі і прямій зраді України.

Раніше у пʼятницю прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв розібратися з корупцією в армії.
XS
SM
MD
LG