Доступність посилання

ТОП новини

Російських військ на території Білорусі проти України не буде – Лукашенко


Збройні сили Російської Федерації на території Білорусі проти України розташовуватися не будуть. Про це заявив президент цієї країни Олександр Лукашенко після своєї участі в інавгурації президента Петра Порошенка, відповідаючи на питання Радіо Свобода.

«Ніколи українці проти нас воювати не будуть, а нам чого не вистачає? Тому ніяких збройних сил ні НАТО, ні Росії, ні Польщі на наших територіях розгорнуто не може бути, це стосується і білоруських частин. Я це обіцяв президенту України, я це зробив», – заявив президент Білорусі.

Лукашенко додав, що Білорусь не посилювала кордону з Україною і не бачить для себе жодних небезпек з боку цієї сусідньої країни.

«Проти України ми не воюємо. Ніякі сили проти України у Білорусі не розміщувалися і не будуть розміщуватися. Ми навіть, крім окремих ділянок, не посилювали кордону з Україною. Ми не боїмося українців, тут живуть наші брати. Що стосується прикордонних областей, навіть Західної України, то у нас там ніколи не було проблем», – наголосив Лукашенко.

Білорусь є членом Організації договору про колективну безпеку, що є військово-політичним об’єднанням, до якого також входять Росія, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан.

Сьогодні Петро Порошенко склав присягу президента. На церемонії інавгурації нового президента були присутні делегації з десятків країн світу.
XS
SM
MD
LG