Доступність посилання

ТОП новини

Ефект від санкцій проти Росії зростатиме – конгресмен Каптур


Українці захотіли взяти відповідальність за свою країну – конгресмен Каптур
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
Конгресмен США Марсі Каптур заявляє, що ефект від санкцій, запроваджених низкою країн проти Росії, часом ставатиме дедалі більш відчутним. Про це член Конгресу США сказала в інтервʼю Радіо Свобода.

«Із часом ефект від санкцій все більше даватиметься взнаки. Це стосується не лише американських санкцій, а й санкцій інших країн світу», – зазначила вона.

«Окрім загального згубного впливу на російську економіку, санкції також вплинуть на місцевих олігархів. Протягом тривалого часу приблизно півтори сотні людей в Росії контролювали понад третину усіх грошей. Це – вражаюча статистика. Тож якщо застосовувати санкції цілеспрямовано на такі групи бізнесменів, незабаром росіяни усвідомлять, що політика Путіна руйнівна за своєю суттю не лише для сусідніх країн, а й для Росії. Тож давайте трошки почекаємо, щоб ефект краще проявився», – заявила Марсі Каптур.

Вона також зазначила, що очікувала від деяких країн «жорсткішої реакції». «Проте їхня обережність пояснюється залежністю від російського газу», – додала політик.

Раніше у США заявляли, що готові запровадити проти Росії третій, секторальний, рівень санкцій у разі, якщо вона і далі дестабілізуватиме ситуацію в Україні.
XS
SM
MD
LG