Доступність посилання

ТОП новини

«Україною досі володіла зграйка гангстерів» – президент Чехії


Мілош Земан
Мілош Земан
Перед новим президентом України стоять непрості завдання, вважає чеський президент Мілош Земан. Про це він заявив сьогодні під час дебатів зі студентами вишів у місті Ліберець.

Як повідомляють чеські ЗМІ, у виступі він наголосив, що Україною досі «володіли різні групи гангстерів, які збагачуваись завдяки низці сумнівних операцій, з просвердленням газопроводів включно». Діяли і групи, «які не соромились найманих убивць», адже це був «звичний метод спілкування між тамтешніми політиками», сказав Земан, навівши як приклад, за його словами, публічні звинувачення в цьому на адресу «прекрасної блондинки з косою Юлії Тимошенко».

На його думку, найбільшою небезпекою для України нині є «загроза економічного банкрутства, громадянської війни і російського вторгнення», а тому Петра Порошенка, зазначив президент Чехії, «чекають нелегкі часи».

Як вважає Земан, «єдиний шлях, який може заспокоїти ситуацію в Україні, – це децентралізація», надання регіонам більшої самоврядності.

Потрібно також бути уважним у діалозі з російським президентом Володимиром Путіним, наголосив Мілош Земан і порівняв останнього із шахістом. «Якщо ви допуститесь помилки, будьте певні, він її використає. А тому рецепт простий: не робіть зайвих помилок», – додав Земан у розмові з чеськими студентами.

Президент Чехії не приїжджав на інавгурацію новообраного президента України Петра Порошенка. Як пояснювали в чеському уряді, причина – перевантаження графіку роботи чеського глави держави.

Чехію представляв міністр закордонних справ Любомір Заоралек.
XS
SM
MD
LG