Доступність посилання

ТОП новини

Справедлива ціна на газ для України – 268 доларів – заступник міністра


Справедлива ціна газу для України має становити 268 доларів за тисячу кубометрів. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида, коментуючи перебіг російсько-українських газових переговорів за участю Євросоюзу.

«268 доларів за тисячу кубометрів – це саме та ціна, за якою Україна купувала газ. Не можна пояснити, як ціна на газ може змінюватися двічі. Адже є довгострокові угоди, є довгострокове партнерство – ціна на газ не може залежати від певної політичної волі чи ще якихось причин. Переговори зараз тривають і я хочу сказати, що Україна не вимагає для себе жодних ексклюзивних умов. Просто ми хочемо бачити реальну, економічно обґрунтовану ціну», – наголосив Вадим Улида.

«Газпром» продовжує наполягати на тому, що Україна до 10 червня 2014 року повинна заплатити 1,454 мільярда за поставки палива в листопаді-грудні 2013 року, а також ще півмільярда за паливо, отримане у квітні-травні цього року. В разі невиконання цієї умови, Москва обіцяє перевести Київ на передоплату поставок.
XS
SM
MD
LG