Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: після підписання угоди України з ЄС санкцій з боку Росії не буде


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Росія не застосовуватиме санкцій проти України в разі підписання Києвом угоди про асоціацію з Євросоюзом, заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

«У нас немає одержимості, як у наших деяких партнерів, «санкційним свербежем». Ми не вводитимемо санкцій проти України, ми повернемося до нормального торговельного режиму найбільшого сприяння», – сказав він за підсумками неформальної зустрічі з главами МЗС Польщі й Німеччини у російському Санкт-Петербурзі.

«Не буде пільг, тому що ці пільги суперечитимуть суті угоди про зону вільної торгівлі СНД. Ось, власне кажучи, все», – додав російський міністр.

Водночас він наголосив, що право вибору все одно залишається за українським народом.

«Щодо відносин України з ЄС, у нас немає ніяких протипоказань у тому, що стосується цього процесу. Ми не можемо заборонити нікому розвивати співпрацю з якимись міжнародними структурами у сфері економічного співробітництва. Єдине, що хотів би уточнити, це те, що українці мають зробити свій вибір самостійно. Вони самі повинні вирішити, підписувати їм угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС чи ні. Якщо вони таке рішення приймуть, то виникнуть наслідки для тих зобов’язань, які Україна вже давно взяла на себе в рамках угоди про зону вільної торгівлі СНД», – сказав Лавров.

Лавров наголосив, що вибирати – українському народу, і Росія поважатиме будь-який вибір, який, за його словами, на користь Євросоюзу ще не зроблено.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що економічна частина угоди з Європейським союзом буде підписана 27 червня.

Політичну частину угоди про асоціацію з ЄС Україна підписала у березні цього року.
XS
SM
MD
LG