Доступність посилання

ТОП новини

Донецька «Ізоляція» просить «ДНР» не знищувати твори мистецтва


Міжнародний благодійний фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив» звернувся до керівників «Донецької народної республіки» з проханням врятувати від знищення розташовані на колишньому заводі ізоляційних матеріалів твори мистецтва.

Про це йдеться в листі на адресу «прем’єр-міністра Олександра Бородая».

«9 червня 2014 силами «ДНР» був захоплений колишній завод з виробництва ізоляційних матеріалів, приміщення якого орендував фонд. Під час захоплення Роман Лягін, «міністр соціальної політики ДНР», заявив, що творам мистецтва та майну Фонду не буде завдано шкоди», – повідомляє команда фонду «Ізоляція».

Нападники не дотрималися обіцянок – співробітники заводу зафіксували «відкриття сейфу, злом дверей в приміщення з дорогими інструментами та обладнанням, розкрадання речей, що належали фонду і його співробітникам».

«Крім того, блокується вивезення творів мистецтва, документації та особистих речей співробітників фонду», – відзначають в «Ізоляції».

«Ізоляція» є культурним центром, над створенням експонатів якого впродовж чотирьох років працювали українські та іноземні художники, куратори та арт-менеджери. Завдяки цим роботам культурна інституція відома в Україні і за кордоном, а територія колишнього заводу перетворилася на місце, популярне серед жителів і гостей Донецька.
XS
SM
MD
LG