Доступність посилання

ТОП новини

Через бойкот російські виробники лише у Києві втратили 20 відсотків покупців – дослідження


Громадська кампанія з бойкоту вироблених у Росії товарів привела до скорочення кількості їхніх покупців у Києві – на 20 відсотків, на півночі країни – на 10 відсотків, в інших регіонах – на 8 відсотків. Такими є результати дослідження, проведеного GfK Ukraine.

Це – дані за квітень у порівнянні з березнем. У вартісних показниках регіональні відмінності виявилися значнішими: жителі центру країни витратили на російські товари у квітні на 24 відсотки менше, ніж у попередній місяць, кияни та жителі заходу – на 16 відсотків, споживачі сходу – на 6 відсотків, півночі – на 1 відсоток.

Лише на півдні країни (без урахування Криму) було зафіксовано зростання витрат на товари російських виробників на 1 відсоток, проте загалом у країні у квітні витрати домогосподарств на 60 категорій товарів, які аналізують у дослідженні, збільшилися проти попереднього місяця на 9 відсотків.

Відповідно до даних споживчої панелі GfK Ukraine, найактивніше бойкот російських товарів підтримала молодь віком до 30 років, серед якої кількість покупців російських товарів впала на 13 відсотків, тоді як у групі 50-59 років таких було 6 відсотків, а серед тих, кому за 60, – 3 відсотки.

Громадську кампанію з бойкоту російських товарів розпочали у березні, під час подій у Криму. До бойкоту закликали у соціальних мережах, у різних містах України тривали й акції на підтримку бойкоту.
XS
SM
MD
LG