Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ спростив процедуру ведення бізнесу для підприємців з Донбасу


Борис Філатов
Борис Філатов
Для підприємців з різних областей України, які бажають відкрити свою справу на Дніпропетровщині, спрощують процедури ведення бізнесу, передусім це стосується переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов.

За його словами, у структурі Дніпропетровської ОДА буде створений відповідний підрозділ, який буде займатися індивідуально кожним підприємцем, який приїде в Дніпропетровськ і область.

«Ми вирішили оформити це документально, щоб стимулювати приїзд підприємців з інших областей у нашу і їхнє облаштування на новому місці. Для Дніпропетровської області досить вигідно, коли люди з грошима, люди соціально активні, проукраїнськи налаштовані, намагаються вкласти гроші в економіку регіону. Нам все рівно, скільки у людини – 100 тисяч гривень або 50 мільйонів, ми раді всім, тому хочемо створити максимально лояльні й комфортні умови для ведення бізнесу», – заявив Борис Філатов.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, обласному управлінню юстиції рекомендовано скоротити терміни державної реєстрації для юридичних та фізичних осіб, територіальним органам виконавчої влади – спростити дозвільні процедури.

Крім того, щодо підприємців, які приїздитимуть з Донецької та Луганської областей, впродовж року діятиме мораторій на будь-які перевірки.

За офіційними даними, зараз в обласному центрі з допомоги переселенцям зареєстровано 200 переселенців зі сходу і близько тисячі – з Криму. Приблизно третина з переселенців – це діти.
XS
SM
MD
LG