Доступність посилання

ТОП новини

Понад 200 чоловіків добровільно записались до батальйону «Львів»


Понад 200 чоловіків добровільно записались у батальйон «Львів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

Понад 200 чоловіків добровільно записались у батальйон «Львів»

Львів – 235 добровольців протягом місяця записались до батальйону «Львів» і проходять вишкіл у місті Лева. Сформована половина батальйону особливого призначення, який покликаний охороняти громадський порядок, контролювати транспортні потоки, блок-пости і готовий їхати на схід України. Чоловіки добровільно прийшли служити, знаючи про ризики.

На навчальній базі МВС, яка далеко не відповідає сучасним стандартам, лунають постріли. Це вишкіл особового складу. Кажуть, що у бойовій підготовці головне перестати боятися звуків пострілу.

Невдовзі недосвідчені ще правоохоронці, а це переважно молоді чоловіки віком від 21 до 35 років, поїдуть у небезпечні регіони на Схід України. І це вже буде не навчання, а бойові реалії і ворог зі зброєю. Навики на тренувальній базі не марні, вони дуже пригодяться бійцям, наголошує командир батальйону Ігор Вольський.

Кожна ситуація, яка у них виникне – унікальна і різна, але вони знатимуть, як робити і що робити
Ігор Вольський
«Кожна ситуація, яка у них виникне – унікальна і різна, але вони знатимуть, як робити і що робити, навіть така річ, здавалося проста, як одягнути наручники, кинути ворога на землю, правильно обшукати, як стріляти і таке інше. Без таких навиків ніяк», – каже Ігор Вольський.

«Справа не у грошах»

Протягом місяця у Львові формували батальйон особливого призначення. Більше половини добровольців набрали. Переважно це мешканці Львівщини, які служили в армії, але не мають бойового досвіду. Втім, чому молоді чоловіки стали бійцями батальйону?

– Я служив в армії, але не воював. Можливо, обставини у державі заставили мене сюди прийти. Також це фактично є моя робота і це для мене теж дуже важливо, для моєї сім’ї, ми з жінкою очікуємо дитину. Звісно, що є острах, це кожному притаманно, але потрібно підходити до речі свідомо, бо має хтось захищати. Найбільший страх, коли можуть поранити чи щось гірше, когось із мого батальйону, а це все мої друзі.

– Прийшов захищати нашу землю, наш дім, я молодий і хочу жити у нормальній державі, де права рівні для всіх.

– Зарплата нас задовольняє, але я не за гроші прийшов. Вже не міг більше сидіти, дивитись, що там діється на Сході, тому прийшов захищати країну.

– Я записався у батальйон, щоб повернути довіру народу до міліції. Це можна зробити, треба тільки всю корупцію ліквідувати в правоохоронних органах, – розповіли бійці батальйону «Львів».

Честь мундира – найважливіша

Не лише недосвідчені чоловіки прийшли служити у батальйон. Відгукнувся на запрошення працювати заступником командира батальйону і колишній правоохоронець Василь Соломійчук. Він звільнився з міліції, бо не міг більше миритись із корумпованою ситуацією у правоохоронних органах.
Честь мундира міліції, чи як буде «поліції», чи не найважливіше, це слід відновити перед народом, перед суспільством
Василь Соломійчук
«Честь мундира міліції, чи як буде «поліції», чи не найважливіше, це слід відновити перед народом, перед суспільством. Зарплата працівника міліції має бути високою, щоб правоохоронець почувався захищеним, щоб відповідно захищати чесно свій народ. Не може людина повертатись незадоволеною додому, знаючи, що не може забезпечити необхідним своїх рідних», – говорить Василь Соломійчук.

Начальник УМВС у Львівській області Дмитро Загарія розповів, що бійці новоствореного батальйону забезпечені соціальними гарантіями, а зарплата бійців становить більше чотирьох тисяч гривень. А під час виконання бойових дій отримуватимуть таку ж доплату. Втім особовому складу дуже потрібна військова амуніція, зокрема бракує шоломів і бронежителів, ними допомагають самооборонівці.

Формування батальйону триває. На тлі безробіття у регіоні, особливо у сільській місцевості, служба у батальйоні «Львів» це нагода працевлаштуватись, утримувати свою родину. А саме рідні найбільше хвилюються за своїх синів і чоловіків.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG