Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс закликав міжнародну спільноту запобігти ескалації насильства у Криму


Меджліс кримських татар звернувся до ООН, ОБСЄ і міжнародних правозахисних організацій з проханням докласти зусиль, щоб запобігти ескалації насильства проти мирного населення в Криму. Відповідне звернення оприлюднене на сайті Меджлісу.

У зверненні наголошується, що в останні місяці у Криму почастішали випадки викрадення людей. «Меджліс кримськотатарського народу оцінює акти насильства стосовно мирних жителів Криму, що сталися, як акції залякування кримського суспільства, а їхнє нерозкриття – як свідчення ігнорування чинною владою елементарних прав людини на власне життя і безпеку своїх рідних і близьких. Меджліс кримськотатарського народу закликає міжнародні організації і міжнародні правозахисні організації докласти всіх своїх можливостей і зусиль для запобігання в Криму ескалації насильства проти мирного населення», – йдеться у зверненні.

Зокрема, у Меджлісі нагадали про викрадення у березні Решата Ахметова, якого зрештою знайшли закатованим, а наприкінці травня у Криму зникли активісти громадської організації «Український дім», жителі Сімферополя Леонід Корж, Тімур Шаймарданов і Сейран Зінедінов, доля яких дотепер невідома.
XS
SM
MD
LG