Доступність посилання

ТОП новини

Кандидатури на посади у вищих судових інстанціях пройдуть громадське обговорення


Громадськості вперше представили кандидатури на посаду суддів КСУ, а також членів ВККС, ВРЮ та РСУ

У рамках підготовки до XII позачергового з’їзду суддів України у Верховному Суді України публічно оголосили й представили кандидатури на посади суддів до Конституційного суду, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії. Про це повідомив голова Ради суддів України Василь Онопенко.

За його словами, таке тяжіння до публічності в питаннях кадрових призначень спостерігається у суддівському корпусі чи не вперше в історії правосуддя України.

«На з’їзді ми маємо обрати 5 суддів Конституційного суду, 3 вакансії суддів у Вищій раді юстиції, 6 суддів до Вищої кваліфікаційної комісії і повністю буде переобрана Рада суддів України, а це понад 40 осіб. До цього часу усі кандидатури повинні пройти громадське обговорення. Усі зауваження на з‘їзді будуть враховані. Усі кандидатури з біографіями будуть розміщені на сайті Ради суддів України. Якщо маєте пропозиції і зауваження, направляйте їх до Державної судової адміністрації або до Ради суддів України», – сказав Онопенко.

Незважаючи на намагання низки народних депутатів відкласти проведення з‘їзду на осінь (у зв’язку зі зверненням до КСУ щодо визнання закону «Про відновлення довіри до судової влади» неконституційним – ред.), з’їзд суддів таки відбудеться 19-20 червня у НСК «Олімпійський». На ньому будуть присутні 408 делегатів. Охорона заходу буде забезпечена силами спеціального підрозділу «Грифону».

Позачерговий ХІІ з'їзд суддів мав відбутися і 7 квітня, але був зірваний активістами Самооборони Майдану та «Правого сектору». Тоді вони обвинувачували делегатів з'їзду в намірі призначити членами КС лояльних до колишньої влади суддів.

Сьогодні Вищий адміністративний суд України очолив Олександр Нечитайло.
XS
SM
MD
LG